fuldkornsbrød med pesto og hummus

Fuldkornsbrød med pesto og hummus

Ingredienser

1 pakke FINAX Grovboller
2 spsk olie
1 nip salt
1 pose Valsemøllen Green Life øko, original hummus
3-4 spsk. grøn pesto (rød kan også anvendes)
1 æggeblomme

Fremgangsmåde

Kom hele pakken (melblandingen) af grovboller op i en røreskål og tag 1/2 dl af blandingen fra (gem til udrulning af dejen) og tilsæt gæren.
Tilsæt 5 dl vand, olie og salto og rør/ælt dejen i ca. 10 min.
Stil dejen til hævning i 60 min.
Udrul dejen (ca. 60×40 cm) – se evt. procesbilleder og smør et tyndt lag pesto ud på dejen.
Rør hummussen op (følg anvisningen på emballagen) og smør den ud på dejen.
Rul dejen sammen til en pølse på den lange led – på samme måde, som med kanelsnegle.
Skær “pølsen” op og sno den sammen (se procesbilleder).
Skær enderne af, og kom fletbrødet op i en brødform. Stil brødet til hævning i 45 min.
Pensl overfladen med æggeblommen og bag herefter brødet i en forvarmet ovn ved 220 grader (200 grader varmluft) i 30-35 min.
Lad det køle af i formen inden servering.

Hummus

1 ps. Green Life Økologisk Hummus.
2 dl koldt vand
½ dl olivenolie

Fremgangsmåde

1. Hæld hummusblandingen i en skål, og tilsæt vand og olivenolie.
2. Rør blandingen sammen med en ske.

Giver 350 g færdig hummus.